UPRAVLJANJE INFRASTRUKTURE

Informacijsko-komunikacijska struktura je praktično hrbtenica vsakega podjetja. Sam sistem običajno delimo na strežniški in komunikacijski del ter na uporabniški del. Oba dela morata biti kakovostno upravljana in vzdrževana, da lahko podjetje učinkovito izkorišča svojo opremo. V podjetju ZupO.si praktično že od samega začetka delovanja skrbimo za celostno upravljanje infrastrukture svojih strank.

Naši sistemski skrbniki imajo široko paleto znanj, potrebnih za obvladovanje različnih infrastrukturnih postavitev. Stremijo k nenehnemu spremljanju novih tehnologij in varnostnih standardov ter jih implementirajo v okolja naših strank.

Vaša razpoložljivost je naša skrb, zato zagotavljamo in spremljamo konstantno pravilnost delovanja naprav – SLA.

UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE STREŽNIŠKO-KOMUNIKACIJSKE INFRASTRUKTURE

Usposobljeni smo za upravljanje različnih postavitev strežniške infrastrukture s pripadajočimi komunikacijami. Upravljamo, vzdržujemo in nadzorujemo lahko tako postavitve opreme pri strankah (on-premise), opremo najeto opremo v oblaku, kot tudi kombinirane oblike postavitev.

Trenutno upravljamo preko 500 fizičnih in virtualnih strežnikov (domenski, aplikativni, poštni, spletni, itd.) s pripadajočo komunikacijsko opremo. Konfiguracije različnih omrežnih naprav so nam zelo domače, upravljamo tudi požarne pregrade naslednje generacije (Next Generation Firewall)

Ker se zavedamo, kako pomembna je visoka razpoložljivost, izvajamo redne preventivne tehnične in varnostne aktivnosti ter konstanten monitoring vseh naprav. Vse ukrepe izvajamo skladno s smernicami za varovanje informacijskega premoženja strank.

V ponos nam je, da smo eno redkih podjetij, ki upravlja za lastnim podatkovnim centrom. Več si lahko preberete TUKAJ

UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE UPORABNIŠKE OPREME

Redno podporo nudimo svojim strankam praktično vsakodnevno. Večina del se nanaša na pomoč pri uporabi in napakah:

  • strojne opreme (odjemalci, periferija, komunikacije, itd.)

  • standardne programske opreme (operacijski sistemi, pisarniška orodja, poštni odjemalci, itd.)

Nudimo tudi prvi nivo podpore posameznim namenskim aplikativnim rešitvam.

Za vas smo dosegljivi 24/7, vse dni v letu. Več o tem si lahko preberete na strani »podpora uporabnikom«, kjer lahko spoznate našo ZupO.si urgenco – podporo po zaključenem delovnem času.

VARNOSTNO KOPIRANJE

Varnost naših strank nam je pomembna. Za največjo zaščito pred incidenti še vedno velja pravilo kakovostne in pravilno izvedene varnostne kopije. Podatke svojih strank varno hranimo znotraj njihovih okolij (lastna postavitev, gostovanje v našem podatkovnem centru, itd.), vedno pa izvajamo tudi varnostne kopije. Te so lahko izvedene na ločene sisteme znotraj okolja ali pa omogočimo varnostno kopiranje na oddaljene lokacije. Oddaljene lokacije so lahko lastni podatkovni centri ali naše najete kapacitete v drugih podatkovnih centrih.

Nudimo tudi možnost zakupa podatkovnega polja za izvajanje arhivskih kopij ali preprosto za razširitev kapacitete prostega prostora.