PODATKOVNI CENTER

Že od leta 2012 upravljamo z lastnim podatkovnim centrom, imenovanim Naš oblak. Podatkovni center vsebuje najsodobnejšo opremo in sisteme.

1

Varnostni nadzor celotnega objekta vključuje fizično in tehnično varovanje 24/7 – strokovno spremljanje delovanja sistema in nadzor podatkovnega centra s protipožarnim alarmnim sistemom, protivlomnim alarmnim sistemom, z video nadzorom in s sistemom za nadzor prehodov po prostorih.

2

Zaščitni sistemi zagotavljajo stalni nadzor klimatskih pogojev, protipožarno zaščito pred drugimi vplivi iz okolja.

3

Protipožarni zaščitni sistem vključuje sistem gašenja s plinom, ki ščiti informacijsko infrastrukturo in arhive pred uničenjem.

4

Lastna energetska oskrba omogoča nemoteno delovanje vseh sistemov v objektu tudi v primeru prekinitve zunanje energetske oskrbe.

5

Armirano-betonska nosilna konstrukcija objekta zagotavlja varnost v primeru naravnih nesreč in drugih večjih vplivov iz okolja.

Le najboljša oprema, znanje s tega področja in izkušnje nam omogočajo, da lahko svojim strankam ponudimo kakovostne storitve gostovanja v podatkovnem centru. Te zajemajo najem napredne komunikacijske infrastrukture.

  • Dvojno vpetje komunikacij – BGP

  • Optične povezave do večjih internetnih operaterjev

  • Napredne požarne pregrade

  • Napredna strežniška infrastruktura

Omogočamo tako najem virtualnih strežnikov (Hyper-V VmWare) kot tudi najem spletnih storitev (Exchange, spletno gostovanje, itd.). Programsko opremo licenciramo po dejanski porabi (MS SPLA).

Ne skrbite, vaši podatki bodo na varnem in predvsem shranjeni na vam znani lokaciji. Najamete lahko diskovna polja za arhiviranje ali repliko. Poleg tega je omogočeno arhiviranje ali replikacija na nadomestno opremo znotraj podatkovnega centra, za najzahtevnejše stranke pa omogočimo tudi arhiviranje in replikacijo strežnikov na oddaljene podatkovne centre (lastne in najete).